Kedvezményezett neve: Bátor Metal Kft.

 

Projekt címe: Mikro- , Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram

 

Visszatérítendő hitel összege: 149,99 Millió Forint

 

A hitelprogram tartalmának bemutatása:

Nevezett hitelprogram keretében Cégünknek lehetősége nyílt készleteinek fejlesztésére. Ezáltal rugalmasabb és gyorsabb anyagellátást értünk el, ami javítja hatékonyságunkat, termelékenységünket, versenyképességünket.

 

A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18 / „B”

Kedvezményezett neve: Bátor Metál Kft.

Projekt címe: Kapacitásbővítés és a meglévő kapacitás továbbfejlesztése a Bátor Metál Kft. székhelyén

Szerződött támogatás összege: 106.781.726 Ft.

Projekt összköltsége: 152.545.325 Ft.

Támogatás mértéke (%-ban): 69,99%

Projekt tartalmának bemutatása:

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projektünk a Bátor Metal Kft.  székhelyéül is szolgáló 4300 Nyírbátor 1615/2 hrsz-ú telephelyén valósul meg.

A projekt keretében épülő bruttó 725,25 m2, hasznos 672 m2 alapterületű acél megmunkáló és raktárcsarnok  a Bátor Metal Kft. életében jelentős forgalom emelkedést eredményez, ezáltal a jelenleginél háromszor nagyobb raktárkészletet tud tartani a megmunkálásra váró acéltermékek alapanyagából, amivel azonnal ki tudja elégíteni az ugyanezen telephelyen lévő CNC forgácsoló üzem anyagszükségletét, ráadásul már gyártási méretre vágott hosszban, mivel a raktárcsarnokban elhelyezésre kerül egy daraboló fűrész is.

Nagyobb darabszám érhető el a gyártásban, szélesedik a gyártandó típusok köre, amely további forgalom emelkedést eredményez. Gyorsabbá és gazdaságosabbá válik a gyártás kiszolgálása.

A megvalósuló projekthez kapcsolódóan a raktárcsarnokba beépítésre kerül egy rádióvezérelt 2x5 tonnás híd daru, amely megkönnyíti és lerövidíti az anyagmozgatás folyamatát.

A fejlesztés eredményeként a raktár és gyártócsarnok tetőszerkezetén helyet kap 49 kW napelemrendszer, amely zöld elektromos energiát biztosít cégünknek, így kímélve környezetünket és emelkedő energiaköltségeinket. A projekt keretében tanácsadás és képzés is megvalósul.

.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00726

Kedvezményezett neve: Bátor Metal Kft.

Projekt címe: CNC eszterga és egyetemes marógép beszerzés a Bátor Metal  Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 26 500 000 Ft

Projekt összköltsége: 38 200 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 69,37%

Projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk megvalósítási helyszíne a székhelyünkként is szolgáló Nyírbátori telephelyünk, mely 4300 Nyírbátor, Ipartelepi utca 31. hrsz 1615/2 cím alatt, közvetlenül az ipari park szomszédságában található.

A projekt keretében beszerzett eszterga konkrét telepítési helyszíne a 2016-ban, kifejezetten CNC megmunkálására épített 1.000 m2-es gyártó csarnokunk, ami maximálisan megfelel a mai kor követelményeinek és a fémmegmunkálás speciális igényeinek.

Projektünk megvalósításával elsősorban a meglévő forgácsoló kapacitásunkat szeretnénk növelni és a tevékenységkörünket egyes speciális igényeket kielégítő tevékenységekkel szeretnénk szélesíteni. A beszerzendő eszköz egy Optimum OPTIturn S500 típusú CNC eszterga, aminek a különlegességét az adja, hogy hajtott szerszámmal is el van látva, így ennek segítségével olyan típusú csapágyházakat is tudunk gyártani a jövőben, amire eddig nem voltunk képesek.

A projekt keretében beszerzett másik eszköz egy Optimum OPTImill MT50 típusú egyetemes maró, ami fontos kiegészítője a termelésünknek, mivel ennek a segítségével végezzük a CNC gépek szerszámkarbantartását (pl. befogó pofák szabályozását) és a szerszámgyártást (pl. egyedi szerszámok gyártását). A kiválasztott eszközök tökéletesen illeszkednek a meglévő fémmegmunkáló eszközparkunkba, az üzemeltetéséhez szükséges infrastruktúra és szakértelem biztosított, így a beszerzésen kívül egyéb beruházásra, fejlesztésre nincs szükség az eszköz termelésbe állításához.

Az új CNC esztergánk és marónk segítségével szélesíteni tudjuk a gyárthatósági termékpalettánkat és a megrendelésekben jelentős darabszámnövekedést tudunk elérni.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02739

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-02264

Összköltség: 101 millió forint

A támogatás mértéke: 49,5%

A projekt tartalmának bemutatása:
A fejlesztés célja görgőscsapágy alkatrészüzem létrehozása, amely a külső és belső csapágyház gyártására vonatkozik, CNC forgácsolás technológiával. Ennek megfelelően a projekt keretében 4db Optimum OPTIturn S600 ferdeágyas CNC esztergagép kerül beszerzésére. A beruházás megvalósításával új tevékenységgel bővül a Kedvezményezett tevékenységi köre, megteremtődnek a feltételek, hogy alacsony önköltséggel világpiacra betörni képes terméket produkáljon a kft. A beruházás helyszíne Nyírbátor Ipari Park, többszörösen hátrányos kistérség. A helyszín kiválasztásában közrejátszott az acélfeldolgozó ipari múlt, mely a szükséges képzett munkaerőt biztosítani tudja. A beruházás megvalósulásával minimum 6 új munkahely jön létre.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.01.25.